מתכון לסופגניות טעימות

FavoriteLoadingהוסף למועדפים
מתכון לסופגניות מטוגנות ביתיות טעימות בטירוף! אחרי שתכינו תראו שאתם יותר לא רוצים לקנות.
מתכון לסופגניות
מצרכים:
4 כוסות קמח שמרים 
4-5 כפות סוכר
3 חלמוני ביצה (הצהוב)
2 ביצים 
2 כפות שמן
קמצוץ מלח
200 מ"ל מים פושרים (זה יוצא קצת יותר מ3/4 כוס)
כפית מלאה גרידת לימון
*שמן לטיגון עמוק
ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את המצרכים לפי הסדר הרשום (למעט הריבה ואבקת הסוכר) ולשים במהירות בינונית במשך 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו (בסביבות שעה וחצי).

3. לאחר שתפח, לשים אותו להוצאת האויר.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לבצק בעובי כ-2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 6 ס"מ.

5. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליו את עיגול יהבצק עם מרווחים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה.

6. מחממים סיר בשמן בגובה של 4 ס"מ לפחות וכשהשמן חם מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת כף גדולה מחוררץ ומניחים על נייר סופג או מסננת.

7. ממלאים כל סופגניה בריבה ובוזקים אבקת סוכר.

חג חנוכה שמח!

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>