עוגת שוקולד פשוטה

FavoriteLoadingהוסף למועדפים

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה, מהירה וטעימה

 

שתי תבניות ארוכות צרות (אינגליש קייק)/ תבנית אלומיניום בינונית

מצרכים:עוגת שוקולד פשוטה

4 ביצים

1/3 + 1 כוסות שמן

3/4 + 1 כוסות סוכר

3/4 + 1 כוסות מים

2.5 כוסות קמח

2/3 כוס אבקת קקאו

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1 כפית סודה לשתיה

לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר+ 1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)/ קצפת צמחית (פרווה)

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל180 מעלות.
  2. לערבב את כל חומרי העוגה לפי הסדר שהם רשומים.
  3. לצקת לתבנית ולאפות 30-40 דקות (לבדוק עם קיסם).
  4. הכנת הציפוי: להרתיח שמנת ולהסיר מהאש (אם משתמשים בקצפת צמחית- לא להרתיח רק לחמם מעט). להוסיף קוביות שוקולד מריר ולערבב היטב עד לתערובת שוקולדית חלקה. לשפוך על העוגה בעודה חמה.

 

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה, עוגת שוקולד פשוטה ומהירה, עוגת שוקולד פשוטה וטעימה, עוגת שוקולד פשוטה פרווה

שתפו

75 תגובות Add yours

  1. מאת שירן:

    עוגה קלה וטעימה

  2. מאת סבטלנה:

    יצאה עוגה טעימה מאוד, מתכון מצוין

  3. מאת לימור:

    אחלה עוגה!

  4. מאת אביטל:

    צריך מים חמים או רתוחים או מים רגילים

    1. מאת מערכת האתר:

      היי אביטל, מומלץ מים חמים (לערבב מים פושרים עם רותחים). שבת שלום!

  5. מאת יובל:

    זה משנה אם זה קמח תופח או רגיל ?!

    1. מאת מערכת האתר:

      היי יובל, לא משנה. אפשר להשתמש בקמח תופח

  6. מאת מירה:

    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה, איזה קוטר צריך?
    תודה רבה :)

    1. מאת מערכת האתר:

      היי מירה, תבנית עגולה 26

  7. מאת קארין:

    היי
    חייב סודה לשתיה?
    ומה זה אומר 1+
    כוס ועוד ???

    1. מאת מערכת האתר:

      סודה לשתייה גורמת לעוגה לצאת אוורירית יותר. אם אין אפשר לוותר אך מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש בו.
      הכוונה לשים כוס קמח ועוד 3/4 כוס קמח (זה יוצא 2 כוסות פחות רבע). שבוע טוב

  8. מאת eti:

    חדשה באפייה.
    כוס קמח זה אומר לפי כמות של כוס חד פעמית?

    1. מאת מערכת האתר:

      היי אתי, כוס זכוכית סטנדרטית עם הידית (210 מ"ל). אם את משתמשת בכוס חד פעמית (של שתיה קרה) על כל כוס שרשום במתכון תשימי כוס ורבע, כי הכוסות החד פעמיות קטנות. בהצלחה

      1. מאת eti:

        תודה רבה, מקווה שייצא טעים בע"ה..

      2. מאת eti:

        הכנתי לחיסול החמץ, יצא טעים מאוד! הפחתתי קצת בסוכר ובשמן, יצא בדיוק במתיקות הרצויה..

        1. מאת מערכת האתר:

          תודה על העדכון אתי ושבוע נפלא :-)

  9. מאת עפרה:

    עוגה מהירה קלה וטעימה ממולץ

  10. מאת עפרה:

    ניסיתי לשים קמח מלא ויצא חבל על הזמן

    1. מאת מערכת האתר:

      תודה עפרה על הטיפ :-)

  11. מאת מריה:

    שלום שמתי בתנור ל 40 דקות וזה עדיין לא מוכן….

    1. מאת מערכת האתר:

      היי מריה, זה משתנה בין כל תנור לתנור.

  12. מאת סיגל:

    שלום יש לי רק ביצים גודל M. כמה ביצים אני צריכה לשים?
    תודה

    1. מאת מערכת האתר:

      היי סיגל, 4 ביצים.

  13. מאת יונתן:

    אפשר להחליף את אבקת קקאו בחבילת שוקולד מריר או שוקולד למריחה (איכותי כמובן )אם כן ,
    אז באיזה כמות (החלופי)

    1. מאת מערכת האתר:

      היי יונתן, אפשר להמיר בחבילה וחצי של שוקולד מריר (150 גרם) ואם כן, אני ממליצה להוסיף עוד 1/3 כוס קמח למתכון.

  14. מאת שימי:

    יוצאת בלילה או ל2 תבניות כמעט מלאות או ל3 תבניות מלאות קצת מעל לחצי
    איזה עדיף ?
    תודה

    1. מאת מערכת האתר:

      הי שימי, כעקרון מומלץ למלא 3/4 מגובה התבנית. אם תכין ב-3 תבניות, העוגה תתפח לגובה התבנית (שזה גובה יפה) אבל אם אתה מעדיף עוגות גבוהות תכין ב-2 תבניות, אבל אז אתה מסתכן שהבלילה תגלוש מהתבנית בזמן האפיה.

  15. מאת שרית:

    היי ראשית כל הכבוד על הסובלנות ( מענה לכל השאלות)
    רציתי לשאול האם אפשר במקום מים לשים חלב סויה? האם זה יעשיר את הטעם?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי שרית, אני פחות ממליצה על חלב סויה מאחר ולעיתים הוא גורם לטעם לוואי באפיה.
      אם את רוצה להעשיר את הטעם, את יכולה לשלב במתכון 3/4 מיץ תפוזים (בנוסף לכוס מים) או שאת יכולה להמיר את המים בחלב רגיל או שאם את רוצה עוגה פרווה, את יכולה להמיר חלק מהמים בריץ' או בחלב קוקוס (עד 3/4 כוס והשאר מים).
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  16. מאת טניה:

    שלום,
    סליחה על הבורות, איזה שמן מוסיפים?
    תודה :)

    1. מאת מערכת האתר:

      היי טניה, הכי מומלץ זה שמן קנולה.
      יום נפלא

  17. מאת חלי:

    היי, אני צריכה להכין עוגה ממה שיש בבית, יש אפשרות להחליף את הקקאו בשוקולית ולהפחית פשוט בסוכר? או שזה ישפיע מאוד על העוגה?

    1. מאת מערכת האתר:

      היי חלי, כן אפשר ואת יכולה גם להכין את עוגת השוקולית שהיא מעולה.
      http://www.chocolatecake.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/

  18. מאת יובל:

    יש אפשרות לשים קמח מחיטה מלאה?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי יובל, אפשר אבל אני ממליצה לשלב עם קמח לבן (חצי-חצי) כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. אני גם ממליצה לנפות את הקמח לפני השימוש כדי "לאוורר" אותו.

  19. מאת יהודית:

    היי:)
    האם ההכנה היא עם מיקסר או ידנית?

    תודה ושבת שלום:))

    1. מאת מערכת האתר:

      הי יהודית, אפשר להכין עם מיקסר ואפשר גם ידנית עם כף.
      :-) שבת שלום

  20. מאת מאיה:

    עשיתי בתבנית עגולה וזה כבר 40 דקות בתנור ועדיין נוזלי
    מה עושים,

    1. מאת מערכת האתר:

      הי מאיה, בתבנית עגולה לוקח יותר זמן, לעיתים 50-60 דקות

  21. מאת dav:

    שלום
    האם אפשר להשתמש בחמאה במקום בשמן ואם כן באיזה כמות

    תודה

    1. מאת מערכת האתר:

      הי, אפשר לשים במקום השמן 200 גרם חמאה מומסת.

  22. מאת דינה:

    תודה על המתכון ! יש לי רק שוקולית בבית ורציתי להחליף במקום אבקת הקקאו, כמה שוקולית לשים וכמה סוכר במקום מה שרשום במתכון ?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי דינה, מצטערת על העיכוב בתשובה, את יכולה להמיר את הקקאו בשוקולית באתה כמות (2/3 כוס) ולהפחית בכמות הסוכר ולשים רק 1+1/4 כוס סוכר

  23. מאת שירה:

    האם חייב להשתמש בסודה לשתייה ואבקת אפייה?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי שירה,
      כן, אחרת העוגה תצא דחוסה ולא אוורירית.

  24. מאת יובל:

    היי, חייב להוסיף את הקצפת? לציפוי? או שאני יכולה גם להכין את העוגה בלי הקצפת?

    1. מאת מערכת האתר:

      אפשר להכין את העוגה גם בלי ציפוי.

  25. מאת עינבר:

    עוגה מדהימה! השניה עשיתי אותה יצא מהדר!!!!

  26. מאת עינבר:

    אפשר גם בלי ציפוי! הייתי מעלה תמונה! חבל שאי אפשר

    1. מאת מערכת האתר:

      😉 אני שמחה לשמוע עינבר

  27. מאת מרים:

    שלום!! כמה זמן העוגה צריכה לשהות בתנור?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי מרים,
      בסביבות 30-40 דקות

  28. מאת נתנאל:

    היי העוגה צריכה לתפוח באיזה שהוא שלב נכון? והאם היא צריכה להיות נוזלית ?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי נתנאל,
      כן, העוגה צריכה לתפוח בזמן האפיה וזה בסדר אם הבלילה (לפני האפיה) נוזלית

  29. מאת עדה סנימיני:

    ♥ ♥ העוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף בעיקר עם כדור גלישה ליד !!!! ♥ ♥ ♥

  30. מאת עדה סנימיני:

    ♥ כמובן שהכוונה הייתה – עם כדור גלידה ליד !!!!!!!! ♥

  31. מאת עדה סנימיני:

    עדה בנימיני

    1. מאת מערכת האתר:

      !תודה עדה על השיתוף ושנה טובה

      1. מאת עדה סנימיני:

        ♥ שנה טובה ומתוקה ומוצלחת בכל תחומי החיים !!!! לכם ולכל משפחותיכם !!!!♥
        ♥ ♥ העוגה כל כך טעימה שאני עושה אותה שוב…ושוב….. !!!! ♥
        עכשיו אני מכינה את העוגה לקינוח של ארוחת חג ראש השנה !!!!
        ♥ תודה רבה לכם !!! וחג שמח !!!! ♥

        1. מאת מערכת האתר:

          הי עדה,
          :-) תודה על הברכות והשיתוף
          !שנה טובה ומתוקה גם לך וכל יקירייך וחג שמח

  32. מאת אמילי:

    אם אני משתמשת בקמח תופח יש צורך בסודה ואבקת אפיה???

    1. מאת מערכת האתר:

      היי אמילי,
      אם את משתמשת בקמח תופח, אין צורך באבקת אפיה אבל כן מומלץ להוסיף חצי כפית סודה לשתיה.

  33. מאת אלי:

    האם אפשר להחליף את המים בחלב?ובאיזה כמות?
    ועם כן החלב צריך להיות חם או קר?
    תודה

    1. מאת מערכת האתר:

      הי אלי
      אפשר להחליף את המים בחלב באותה כמות (כוס + 3/4) והחלב עדיף שיהיה פושר.

  34. מאת הודיה:

    תודה רבה! נתקעתי הבוקר בלי מצרכים לעוגה שאני עושה תמיד והעוגה יצאה מעולה (:

    1. מאת מערכת האתר:

      שמחה לשמוע, תודה הודיה ושבת שלום :-)

  35. מאת שני:

    שלום..
    אני רוצה להכין את העוגה היום ליום הולדת של הבת שלי בגן מחר בבוקר?
    היא תישאר טריה?להשאיר בחוץ או במקרר?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי שני
      כן בטח, העוגה תשמר טריה ולחה אם תכסי אותה היטב בנילון נצמד ותשימי בחוץ (לא במקרר)
      :-) מזל טוב

  36. מאת מעיין:

    היי, היוגה נראית מרשימה וטעימה!
    האם ניתן לעשות ממנה עוגת שכבות? ז"א לעשות שתי עוגות כאלו ובטמצע קרם? או שהיא כבדה מדי…?

  37. מאת מעיין:

    העוגה* :)

    1. מאת מערכת האתר:

      היי מעיין,
      בדר"כ עוגת שכבות עושים כעוגת טורט שהיא יותר אוורירית ויבשה אבל אפשר גם את העוגה הזאת להכין כעוגת שכבות. אין צורך להכין 2 עוגות, אלא להכין עוגה אחת, לצנן אותה לגמרי ואח"כ לחתוך בזהירות באמצע ולמלא בקרם.

  38. מאת מיה:

    העוגה נאפת כבר קרוב לשעה והיא עדיין נוזלית. אפיתי אותה בתבנית מזכוכית, יש קשר?

    1. מאת מערכת האתר:

      הי מיה,
      יכול להיות שזה קשור לסוג התבנית.
      כל התערובת נוזלית או רק במרכז העוגה? תבדקי אם התנור מופעל על התוכנית הנכונה (הרגילה- עליון ותחתון) ועל הטמפ' הנכונה.

  39. מאת נעמי:

    היי אני רוצה להכין את העוגה לחברה למחר בבוקר. אפשר לשמור אותה במקרר והיא תישאר טובה?

    1. מאת מערכת האתר:

      כן נעמי, רק תעטפי את העוגה בנייר אלומיניום או ניילון נצמד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>